perjantai 18. toukokuuta 2012

Tyhmyydestä sakotetaan...


Syyttäjä Jarmo Valkaman mukaan Ulvilan surmasta syytetyn älykkyys, ripaus hyvää onnea ja huono poliisitutkinta ovat ne syyt, miksi vaimo pystyi peittämään tekonsa ja ohjaamaan tutkinnan ulkopuoliseen tekijään. Lueskelin syyttäjän valituslupahakemusta korkeimmalle oikeudelle vaikka olin pyhästi luvannut itselleni, etten sitä tee, sen verran vastenmieliseltä se on tuntunut. Valituslupahakemuksessa korkeimmalle oikeudelle todetaan, että on kiistatonta, että sängystä löytyneessä halossa on tuntemattoman mieshenkilön DNA:ta, mikä seikka luonnollisesti viittaa ulkopuoliseen tekijään. Kyseinen DNA on kuitenkin voinut tulla missä vaiheessa tahansa ja milloin tahansa puuta käsiteltäessä.


Älykästä vai onnekasta, että sängyssä oli juuri SE halko, jossa on tuon toistaiseksi tuntemattoman miehen DNA:ta. Tyhmyydestä sakotetaan ja älykkyydestä joutuu ilmeisesti vankilaan, mikäli Valkamaa on uskominen. Annu on älykäs, siitä on helppo olla samaa mieltä. Mutta erimieltä pitää olla tuosta hyvästä onnesta. Itse en löydä tästä tapauksesta ripaustakaan hyvää onnea. Huono poliisitutkinta saattaa pitää paikkaansa, koska oikeaa murhaajaa ei ole löytynyt eikä luultavasti enää edes etsitä.


”Hän (Annu) ei ole normaali tämän talon asiakas”, Valkama on todennut. Onneksi näin. Toivon sydämestäni, etteivät syyttömät ihmiset joudu vankiloihin ja että oikeusvaltion ideologia ”mieluummin sata syyllistä vapaana kuin yksikään syytön vankilassa” toteutuu. Nyt niin ei ole totisesti käynyt. Murheellista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti