tiistai 22. toukokuuta 2012

Yrittäjähaaveita ja pölypalloja

Kotiäidit vaihtavat ajatuksia perheen ja työelämän yhdistämisestä huhtikuussa 2001

P. kirjoitti:
Siinä mielessä, ehkä eroan siitä perinteisestä kotiäidistä, etten ole mikään talouden pitäjä. Eli en välttämättä joka päivä miehelleni pöperöitä tee ja pidä kotia totaali putsingissa.

* * *

K. kirjoitti:
Tämä kirvoitti kyllä kunnon hymyt meikäläiseltä! Käsi ylös, kuinka moni kotiäiti tälläkään listalla kuuluu tähän "perinteisen kotiäidin" kategoriaan, joka siivoa ja laittaa ruoan miehen kotiin tuloaikaan. :) En minä ainakaan. :)

Minulle kotiäitinä olo merkitsee tässä mielessä sitä, että hoidan lapset kotona enkä vie heitä päivähoitoon. Miehen hoitaminen ei kuulu "toimenkuvaani" sen enempää nyt kuin se kuuluisi silloin kun kävisin päivätyössä. Kotitöitä jaamme (minä teen kyllä suuremman osan, mutta asiaan saisin heti muutoksen kun sitä haluaisin) ja lapsistakin huolehdimme yhdessä, vaikkakin minä enimmäkseen koska olen heidän kanssaan enemmän.

* * *

C. kirjoitti:
Tämän kaiken selkkauksen tuloksena aloin pohtia josko voisin työskennellä kotona ja samalla hoitaa lapseni. ...  Mutta haave on yhdistää lasten kotonahoito ja työnteko jossain määrin.

* * *

M. kirjoitti:
C., sama täällä. Olen jonkun verran työskennellytkin kotosalla lastenhoidon ohessa, julkaisutoimintaa teen ja kirjoitan freelance-juttuja. Tämä voisikin olla hei kuulkaas tärkeä asia keskusteluun, miettiä minkälaista yritys-, alinhankinta- tms. toimintaa kotiäitinä voisi tehdä, miten kouluttautua, miten oppia markkinoimaan, mikä on sen vaikutus lapseen ynnä muuta.

* * *

Annu kirjoitti:
Perinteisistä kotiäideistä: kiva tietää, että on muitakin "ei-perinteisiä" kotiäitejä. Täällä ilmoittautuu vielä yksi "meidän kotimme ei kyllä kiillä puhtaudesta" -äiti.

Työn ja lastenhoidon yhdistämisestä: minun mielestäni on pelkästään hyvä, jos lapset voivat olla mukana näkemässä vanhempiaan tekemässä töitä (ei kyllä ole pienten lasten kanssa mitenkään helppoa). Yhdenlaista keinotodellisuudessa elämistä sekin on, jos vain lauletaan ja leikitään päivät pitkät, ja ruoka ja kaikki muu tulee vain eteen jostain tyhjästä, niinkuin päiväkodeissa. Ihanteena minullakin olisi, että voisin lasten ollessa pieniä tehdä myös jotakin töitä kotona, saa nyt nähdä, tuleeko siitä mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti