perjantai 29. kesäkuuta 2012

Faktoilla ei ole merkitystä


Pelottavaa. Ahdistavaa. Luotto tuomioistuimeen riippumattomana ratkaisuntekijänä on mennyttä. Tuomioistuin kuuluu nähtävästi samaan koneistoon ja samojen valtasuhteiden vaikutuspiiriin kuin syyttäjät, poliisi ja sosiaaliviranomaiset. Uskoin ja toivoin todella, että tuomioistuin tekisi ratkaisut puhtaasti sillä perusteella, mitä käsittelyssä heille esitetään. Vaikka onhan tässä jo takana Porin käräjäoikeuden todellinen pohjanoteeraus, joten eipä olisi pitänyt olla yllätys tämäkään tuomio. Tämän tuomion perusteluja emme pääse lukemaan, mutta olettaa voi, että ovat samaa luokkaa kuin tuo Porin käräjäoikeuden aikanaan murhajutussa antama syyttäjän mielikuvitukseen perustunut tuomio. Tällä kertaa perustelu on pienen kovia kokeneen lapsen mielikuvitus aikuisten avustamana.

Hovioikeus joutuu taas korjailemaan käräjäoikeuden uskomuksiin perustuvaa tuomiota vaikka kaikki käräjäoikeudessa esitetty varsinainen näyttö tukee Annun syyttömyyttä, kuten aikanaan murhajutussakin. Eiköhän jo kohta jotakuta pitäisi hävettää? Miten ihmeessä kukaan tähän Annun lynkkaamiseen osallistunut voi nukkua yönsä? Tuomarit tekivät ratkaisunsa siitä lähtökohdasta, minkä lopputuloksen he olivat valinneet. Samaan tapaan eräskin herra suhtautui asioihin. Valta ja asema ratkaisevat.

Faktoilla ei ole merkitystä.
         - George W. Bush

2 kommenttia:

  1. Voimia, jatkakaa puolustamista. Niin mekin. Toivotaan, että hovioikeus katsoo asiat pian, vedotkaa hoviin. Toivotaan, että se lapsiparka kertoo totuuden pian jollekkin tervepäiselle viranomaiselle tai aikuiselle. Toivotaan, että kuvio selviää ja todelliset rikolliset jäävät kiinni. Olisiko aihetta kuvata puolustuksen todistusaineistoksi lapsiemme manipuloituja kertomuksia? Näytetään, miten helposti lapset saa manipuloitua kertoaan minkä tahansa tarinan.

    VastaaPoista
  2. Jaksakaa! Pelottaa Annelin puolesta, vaikken häntä tunnekaan. Kyllä yhtä ihmistä koetellaan liian kanssa!

    VastaaPoista