sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Don´t argue with idiotsOlen kerta toisensa jälkeen luvannut itselleni, että en käy netin keskustelupalstoilla lukemassa Annusta kirjoittuja keskusteluja. Syynä on se, että en tahdo kestää sitä tympeää yksisilmäisyyttä, tyhjän päälle rakennettua varmuutta, tarkoitushakuisia valheita ja suoranaista ilkeyttä, joita monista viesteistä huokuu. Se tuntuu loukkaavalta, koska syytökset kohdistuvat ihan oikeaan, elävään ja tuntevaan ihmiseen. Olen joskus yrittänyt pahimpia kupruja oikoa – turhaan. Samat valheelliset väitteet ja syytökset ilmaantuvat pian uudelleen, kun joku taas kerran keksii ne totena kertoa. Internetin ihmemaassa paskapuheestakin tulee totta, kun sitä toistetaan riittävän usein.

Ystävän vinkistä erehdyin kuitenkin pitkästä aikaa lukemaan keskusteluja. Tällä kertaa niissä ruodittiin tätä blogia. Se oli toki odotettavissakin. Ensin nauratti, kun jotkut ilmeisesti ihan vakavissaan epäilivät, että meitä kolmea ei oikeasti ole olemassa. Varmaan nimettömyyden tai nimimerkin takaa huudellessa sellainen epäilys tuntuu loogiselta.

Sitten tietenkin pohdittiin meidän motiiviamme tämän blogin kirjoittamiseen. Vinkki: motiivi löytyy blogin etusivulta ihan siitä otsikon alta: ”Tällaisen Anneli Auerin me tunnemme.” Paino sanalla tunnemme, ihan oikeasti ja oikeassa elämässä. Lööppeihin, lehtikuviin ja omaan samanhenkisten ryhmäkannustuksella rakennettavaan mutu-fiilikseen tuntemisensa perustavia ”Auer-tietäjiä” netti on jo pullollaan; siihen porukkaan emme halua sekaantua.

Ja toki pitää vielä kyseenalaistaa meidän ystävyytemme laatu ja laajuus. Taka-ajatuksena lienee se, että jos ja kun me emme kuitenkaan tunne Annua riittävän hyvin tai ole tarpeeksi hyviä ystäviä, meidän tietomme ja mielipiteemme ja ajatuksemme ovat automaattisesti vääriä. Kuka tahansa lööppien perusteella vankan (ja äänekkään) mielipiteen muodostanut foliopää on silloin automaattisesti enemmän oikeassa ja paremmin perillä asioista kuin me. Näiden ihmisten mielestä me olemme hyväuskoisia hölmöjä, ”Annu-faneja”, jotka eivät pysty erottamaan totta valheesta ja jotka tuo umpikiero ja läpeensä paha Annu on saanut aivopestyä.

Noh, Suomessahan on mielipiteen- ja uskonvapaus.

Ihan vakavissaan: minua ei kiinnosta sentin vertaa, mitä mieltä internetin nimettömät mielipideautomaatit ovat minun ja Annun ystävyydestä. Jos maailmassa on joku, jolle olen tästä ystävyydestä tilivelvollinen, niin se on Annu. Kaikille teille muille sanon vain tämän: minä olen oikea ihminen. Tunnen Anneli Auerin ja pidän häntä ystävänäni. Kaikki, mitä olen täällä Annusta kertonut, on totta.

Uskokaa jos uskotte, muussa tapauksessa voitte kaikessa rauhassa jättää kirjoitukseni lukematta.

En ole käynyt enkä aio vastaisuudessakaan mennä mitään näistä selittelemään tai puolustelemaan yhdellekään nimimerkin takaa asiaa epäilevälle ihmiselle. Toki joskus ottaa oikein kunnolla päähän lukea mitä mielikuvituksellisimpia juttuja Annusta, mutta yritän aina pitää mielessäni suuren viisauden: Don´t argue with idiots. They´ll drag you down to their level and beat you with experience.

Suosittelen samaa mottoa myös Anskulle ja Niinalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti