tiistai 31. heinäkuuta 2012

Vihamieliset todistajat


Sekä murhaoikeudenkäynnissä että lapsia koskevassa oikeudenkäynnissä on kaikki syyttäjien mukaan ratkaiseva ”näyttö” salattu lastensuojelullisista näkökohdista. Huomiota herättää myös molemmissa prosesseissa syyttäjien vihamielisten todistajien määrä. Oikeudenkäynneissä on syyttäjien puolelta kuultu erikoinen valikoima todistajia. Todistajiksi on valikoitu niin vihaisia ja katkeria ex-puolisoita kuin vihaisia välit vanhempaansa katkaisseita aikuisia lapsia sekä naapureita, joilla ei kuitenkaan ole mitään sanottavaa itse asiaan. Asiantuntijatodistajinakin on kuultu henkilöitä, joilla on erityisen merkillisiä uskomuksia tai asiantuntijoita, joiden ammattitaito ei selkeästi riitä asiaan (joutuvat tutkimaan asioita kirjoista!). Todistajina on lisäksi ollut muuten vain vihaisia henkilöitä, jotka ovat vasta jälkeenpäin vakuuttuneet syytettyjen syyllisyydestä tietämättä itse asioista mitään tai henkilöitä, jotka ovat alkaneet yhtäkkiä pelätä henkensä edestä näitä syytettyjä.


Edellä mainituilla syyttäjien todistajiksi kelpuuttamilla henkilöillä ei ole mitään oikeaa kerrottavaa. Päinvastoin he ovat joko henkilöitä, jotka ovat vihaisia syytetyille joistakin vanhoista keskinäisistä asioistaan tai henkilöitä, jotka eivät syystä tai toisesta ole edes halunneet olla tekemisissä syytettyjen kanssa. He ovat myös henkilöitä, jotka palvelevat omasta mielestään ns. yleistä hyvää todistamalla mitä tahansa ”pahoja rikollisia” vastaan, jotta maailma olisi parempi paikka meidän kaikkien elää tai erityisesti lasten tai erityisesti juuri kyseisten lasten elää. Ainoa henkilö, jolla olisi jotain konkreettista ja merkittävää sanottavaa ja joka olisi ollut paikalla väitettyjen rikosten aikaan, on näppärästi satuiltu siinä määrin rikoskumppaniksi, että hän on esteellinen todistajaksi - nyt molemmissa oikeudenkäynneissä.


Koska todistajien edellytetään aina puhuvan ehdottoman totta, eivät vihamielisetkään todistajat ole lähtökohtaisesti esteellisiä. Tuomioistuimen tulisi todistajien uskottavuutta arvioidessaan ottaa nämä seikat huomioon. Samoin otetaan huomioon todistajan ja syytetyn läheinen suhde ja sen vaikutus todistukseen. Viranomaiset ovat aktiivisesti kehottaneet näitä vihamielisiä todistajia kertomaan kaikkea mahdollista ja epäolennaista syytetyistä. Puolustuksen nimeämiä todistajia sitä vastoin uhkaillaan ja pelotellaan, jopa ihan viran puolesta ja pyydetään pysymään asiassa. Puolustuksen todistajien uskottavuutta yritetään murtaa kaikin mahdollisin tavoin. Toisten jopa salaisilla rikossyytteillä, joita sopivasti vuodetaan julkisuuteen, mutta ei voida ”luonnollisesti” sen enempää kommentoida. Lehdet eivät julkaise mitään syytteitä vastaan puhuvaa materiaalia vaikka sitä heille tarjottaisiin. Haastatteluista karsitaan osia pois, jos esittää kritiikkiä syyttäjää tai tuomioistuinta kohtaan tai haastattelua ei julkaista lainkaan.


Selvyyden vuoksi haluan todeta, että lapsia pitää suojella. Lapsia pitää aina ehdottomasti suojella vanhemmiltaan ja kaikilta aikuisilta, jotka tavalla tai toisella käyttävät heitä hyväksi omiin arveluttaviin tarkoitusperiinsä, olivat tarkoitusperät sitten seksuaalisia tai väkivaltaisia, arvovallan tai virkavallan käyttämiseen liittyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti